Dnes je: , meniny oslavuje: , zajtra má meniny:
VN č.1 Za Hurou - revír - K - č. 4 - 3990 - 1 - 1   
VN Korytno II - revír - K - č. 4 - 3510 - 1 - 1   
Hornád č.5a - revír - P - č. 4 - 0670 - 4 - 1   
Hornád č.5b - revír - P - č. 4 - 0671 - 4 - 4 revír CHYŤ a PUSŤ   
.
.

TOPlist



Majstri muškári zo Spiša (A)
Vydané: 2010-08-30 17:01:53  Napísal: Popovič Emil

Srdcom Slovenského raja je rieka Hornád a jej prítoky s mnohými nádhernými zákutiami, turisticky atraktívnymi miestami, s množstvom rozmanitých vodných živočíchov vrátane európsky významných druhov a, samozrejme, s nádhernými rybárskymi revírmi, ktoré vyhľadávajú domáci i mnohí cezpoľní rybári.

V Miestnej organizácii SRZ Spišská Nová Ves sa v poslednom období pohli veci správnym smerom. Jej členovia totiž na výročnej členskej schôdzi koncom marca tohto roku hlasovaním schválili vyhlásenie revíru s režimom lovu spôsobom chyť a pusť. Ide o revír na rieke Hornád od splavu na Smižianskej Maši po veľký splav na sídlisku Mier v Spišskej Novej Vsi. Je to podľa mňa veľký krok vpred a určitý signál zmeny myslenia našich členov.

Dúfam, že aj pri podobných rozhodnutiach sa budeme rozhodovať rovnako zodpovedne. O tom, že v našej organizácii je dostatok rybárov s veľkým R, svedčí aj fakt, že v minulom roku sa práve chlapci z družstva MO SRZ Spišská Nová Ves stali majstrami Slovenska v love rýb na umelú mušku. Bol to historický úspech, veď prvý raz v histórii 1. ligy v muškárení ukázal nováčik všetkým chrbát. O tento úspech sa zaslúžili Dušan Brziak, Ivan Fedorčák, Marek Hiroš a Zdeno Nemčík. Spiš vlani v júni prvýkrát privítal na rieke Hornád muškársku elitu zo Slovenska. Verím, že mnohí muškári na ňom našli kus muškárskeho raja.